PRIMER PROJECTE

DIA DELS MORTS


Aquest projecte gira entorn a l’estètica de la festivitat mexicana dia de morts. La festivitat té origen en les arrels indígenes de les cultures autòctones de Mesoamèrica, segons els historiadors, per a fusionar-se amb les creences catòliques i donar lloc a una festivitat que continua evolucionant amb el pas del temps.


INSPIRACIÓ



PÒSTER



Al cartell es pot veure a una dona espectral amb la cara maquillada
i vestida amb els dissenys típics de la festivitat mexicana.
Els elements que més destaquen és la cara de la dona i el fet que els seus brillants ossos blaus són visibles.

Per a crear la il·lustració vaig utilitzar el mitjà digital en el programa de Procreate en un IPAD pro juntament de l’Apple Pencil.
Amb un total de 13.832 traços en 14 hores de treball repartit en cinc dies, aquesta va ser la que vaig utilitzar al final; entre les tres il·lustracions sumen 32 hores de dibuix.

La impressió es va dur a terme en la màquina d’impressió digital làser Konica Minolta bizhub. El paper utilitzat és paper estucat mat amb un gramatge de 130g/m², amb les mesures d’un A3 (297mm x 420mm).

Altres dues versions descartades


XAPA



Per a la xapa vaig fer un retrat d’una dona amb un maquillatge típic del dia dels morts; ben recarregat sobretot al voltant dels ulls, detalls florals per tota la cara, el nas fosc…

També porta una corona de roses i pinchos, ja que és un element bastant característic de la festivitat. La seva roba és un simple vestit negre amb la part de les espatlles estilitzada i excèntrica.

La impressió es va fer en paper offset de 80-90 g/cm² en la Konica Minolta bizhub; la imposició va ser feta en una fulla A4.


TÉXTIL



Per al disseny del vinil téxtil em vaig inspirar en un plat que em vaig trobar per pinterest, i en resum vaig agafar el disseny de les calaveres, els vaig editar i vaig afegir totes les flors i remolins.

Per al seu tall vam utilitzar la Roland amb un vinil téxtil negre.


ADHESIU



Aquest adhesiu ho vaig fer pensant a fer un senyal per a indicar que a prop hi ha una cafeteria, encara que crec que no ha complert amb el seu objectiu.

Per al que és el disseny en si, li vaig fer una calavera continuant més o menys l’estil del téxtil.

Per a la impressió i cort utilitzem la Mimaki en un vinil autoadhesiu d’impressió.

TREBALL GRUPAL

PÒSTERS

Els pòsters corresponen a Núria , Leyre i Paula respectivament. El que vam triar va ser el primer.


El primer pòster va ser el que vam triar, en ell es pot veure a una dona espectral amb la cara maquillada
i vestida amb els dissenys típics de la festivitat mexicana.

En el segon la protagonista és una catrina amb les tombes dels morts i les seves ofrenes de fons, a més d’haver afegit calèndules; una flor que representa el dia dels morts.

En el tercer pòster, la decoració se centra en el crani i el pòster en sí que decorat amb flors, amb el text centrat i el fons morat per a ressaltar els colors càlids i brillants de les flors.

XAPES


Vam triar les tres ja que el màxim de xapes que podíem fer eren tres, i en ser tres membres, decidim fer una cadascuna.

El primer disseny correspon a Leyre, qui es va inspirar en els cantants mexicans anomenats mariachis. Va voler fer-los en un estil més caricaturesc i senzill, amb colors brillants.

El segon disseny és de Núria. El dibuix és un retrat d’una dona vestida i maquillada amb els típics elements que s’utilitzen en la festivitat.

El tercer disseny correspon a Paula. La seva il·lustració gira entorn a la calavera central, decorada amb elements florals.

Les mesures de les tres xapes són de 50mm de diàmetre no obstant això, la grandària final visible és de 38mm de diàmetre.
La imposició es va fer en un full de paper A3 (297x420mm) on van cabre 35 exemplars.

TÉXTILS


D’entre els tres téxtiles vam triar el de Paula ja que pensem que era el disseny que més “senzill” seria de pelar i el que alhora comunicava millor la idea.


Aquest vinil téxtil ha estat dissenyat per Paula.
La seva inspiració va venir a partir d’una calavera a la qual li va afegir una decoració floral al voltant de les conques dels ulls i del cap.


En el segon téxtil la inspiració vi en un plat, vaig editar el disseny afegint les flors i remolins.

En el tercer, Leyre va continuar amb la temàtica de la catrina, fent una simplificació chibi.

Les mesures del vinil són de 192 x 189 mm.
El vinil utilitzat és un téxtil el qual ha estat retallat amb la màquina Roland.

ADHESIUS


Dels tres vam triar de nou el de Paula (la sortida d’emergència) perquè era el que millor s’entenia la seva finalitat alhora que acatava amb el tema del projecte.

Aquest adhesiu es va fer en el programa Illustrator, és un senyal de sortida d’emergències a la qual se li ha agregat un barret i un mostatxo característic de Mèxic.


El segon, Leyre va decidir fer un senyal de perill de mort afegint elements de Mèxic.

El tercer és un senyal que indica que hi ha una cafeteria a prop però ambientada a la festivitat.

Les mesures de l’adhesiu són de 179x128mm (inclòs el disseny i la seva marca de tall).

Deja un comentario

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar